Hier is hij dan mensen,

mijn eerste blog, of gewoon in Nederlandse taal, mijn eerste verhaal….
In mijn hoofd heb ik er al wel 1000 geschreven hoor, maar die hebben jullie allemaal niet gelezen.

Dat komt omdat wij mensen opgeslokt worden door dagelijkse drukte.
Nu klinkt dat altijd heel fijn populair als je druk bent, maar in werkelijkheid kom je niet aan dingen toe die je echt wilt.

En in mijn geval is dat , het schrijven van verhalen over het zijn van een winkel.
Want een winkel ben je. Een winkel runnen is eigenlijk 80% van je leven, en die andere 20% mag je zelf nog invullen.

En dat is helemaal niet erg hoor, want een winkel kan je alleen zijn, wanneer je er staat met passie.
En die passie is er .
Jan draait met plezier en gemak, de mooiste creaties in elkaar, creëert bijna iedere maand op verbazingwekkende manier weer een hele nieuwe winkel op Langestraat 12. En ik ben de vliegende keep, volgens mij moet Tijl die keeptalenten toch echt van mij hebben dan, maar dat terzijde…

Heel veel kennen de Vivaldi’s al, maar ik zal ons even voorstellen: Wij zijn Jan & Anneke.
En wij hebben 3 kinderen, Sofieke 11, Finn 10 en Tijl 7

Sofieke is al regelmatig in de winkel te vinden, ze helpt al klanten, als er  nieuwe artikelen binnen komen helpt ze  uitpakken & prijzen, en haar sterkt punt is dat ze zorgt voor orde en overzicht! Geweldige eigenschap.

De jongens vinden de winkel wat minder interessant. Je zal ze alleen in de winkel zien met bijzondere winkeldagen, bijvoorbeeld een Biestemarkt, Winterfair of braderie. Helpen willen ze dan wel, maar niet langer dan 10 minuten.
Want dan zijn ze druk met het winkelen bij de buren , en nee dat is niet de groenteboer, maar Bitter Zoet, de gezellige snoepwinkel.
Die hulp van 10 minuten wordt dus duur betaald… dat begrijpt u 😉

Dit zijn wij dus de Vivaldi’s.
In het echt heten we van Dijk, maar dat weet ook bijna niemand.
Niemand kan ons in een kaartenbak of computer vinden onder van Dijk. Al sinds een aantal jaren is mijn eerste optie bij het noemen van mijn naam Vivaldi, werkt veel beter..

Mijn goede voornemen is dus, dat er regelmatig een blog op de site komt te staan. Ik ga geen beloften doen hoe vaak..
Want we weten het nog hé, we zijn druk 😉

Wat jullie wel moeten weten is dat dit geweldige initiatief wel door mij bedacht is,
maar gerealiseerd is,door niemand minder  dan Edwin Bouwers.
Wat een geduld heeft die jongen! Heb hem nog geadviseerd om leraar te worden, maar hij noemde subtiel dat hij eigenlijk niet geduldig is…. ( ik begreep de hint)
Want dit plan loopt misschien al wel 2 jaar. En iedere keer had Edwin het computersysteem helemaal voor me klaargemaakt, met de nieuwste technieken, om er vervolgens niets mee te doen. Maar wonder boven wonder werd Edwin nooit boos op me, liep niet weg.
En hebben we nu een hele mooie vriendschappelijke samenwerking, wat bijzonder goed werkt. Edwin je weet het , jij bent mijn computerheld .

En dan is er nog Tina van Dijk, haar naam is ook te lezen onder de Blogs. Zij schrijft naast haar eigen blog; Geniet met minder, ook blogs voor ons. En helpt en ondersteunt ze mij, met het beheren van de webshop. Ook een hele fijne samenwerking. Tina is een aanpakker, en zij weet zelf wel wat er moet gebeuren. Ideaal! Zeldzaam is dat trouwens..

Nu wilde ik nog even een leuke foto plaatsen van de Vivaldi’s, maar dat lukt me dan even niet.
Hiervoor had Edwin me gisteren al gewaarschuwd trouwens…

Dus deze houden jullie tegoed van me! Hebben jullie gelijk wat om naar uit te kijken.
Warme groet, van mij
Anneke

En hopelijk tot gauw! Moedig me aan 😉