Oktober is dé woonmaand. Dit is de maand waarin de meeste mensen hun interieur weer gaan veranderen. Maar net zoals het ene seizoen langzaam overgaat in het andere seizoen veranderen de trends ook weer langzaam mee. Hierover meer in deze blog.

Wat gaan we dit seizoen zien?

  • Hout, heel veel hout
  • Groen, veel planten
  • Warme tinten zoals bruin, donkerblauw, donkergroen en ook Scandinavian pink gaan we weer veel tegenkomen, dit is een warme rood/roze kleur. Maar ook de okergele kleur valt niet weg te denken voor de komende tijd, je ziet hem overal weer terugkomen.

Dit is een mooi uitgangspunt om mee te beginnen toch? Warme kleuren, hout en groene planten. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te gebruiken, zoals leuke takken bijvoorbeeld. Hier meer over in de vorige blog.

En dan nog de kussens, hé eindelijk we kunnen die bank weer vol gooien met al die leuke printjes en kleuren, heerlijk! Het is herfst dus het mag weer! En die lekkere plaids kunnen we eindelijk weer tevoorschijn halen. Stiekem vinden we het allemaal fijn om s ´avonds na een drukke dag onder zo´n lekkere dikke plaid te kruipen met een kop thee.

Vind je het lastig om kleuren te combineren of vind je het spannend of het wel kan? Probeer eens een moodboard te maken. Dit is een grote plaat of een groot stuk papier waarop je allemaal plaatjes plakt van dingen die jij mooi vindt, zoals je favoriete kleuren, materialen, stoffen enz. Zo krijg je zelf een beetje een beeld van wat je eigenlijk wilt. Deze plaatjes kun je knippen uit woontijdschriften. Heb je die toevallig niet in huis? Kijk eens bij een kringloop, daar heb je vaak voor weinig geld heel veel tijdschriften. Het is trouwens ook behoorlijk lastig om het beeld wat je in je hoofd hebt te realiseren in je interieur. Mocht je er nu niet uitkomen dan helpen wij je natuurlijk graag mee. Kom even langs in de winkel en wij helpen je verder.

Wij willen je graag een vleugje gezelligheid meegeven voor deze woonmaand.

Groet,

Vivaldi