Om zo lang mogelijk van je snijbloemen te kunnen genieten is het erg belangrijk dat je ze goed verzorgd. Wanneer je de bloemen niet goed verzorgd zullen ze snel verdrogen en gaan hangen. Dat zou jammer zijn toch? Onderstaand enkele tips op een rijtje!

  1. Zet na aankoop de bloemen zo snel mogelijk op een vaas met water. Zorg altijd voor een schone vaas en vul deze met koud leidingwater. Het is erg belangrijk dat de vaas goed afgewassen is, anders kunnen oude bacteriën de nieuwe bloemen aantasten.
  1. Voeg indien nodig nog een juiste dosering snijbloemenvoeding toe. Hiervoor kun je altijd ons even vragen of het nodig is en hoeveel er nodig is.
  1. Snijd de bloemen schuin af. Hierdoor kunnen ze beter water opnemen. Doe dit niet met een schaar, maar met een goeie snoeischaar of een mes. Wanneer het mes niet scherp genoeg is zullen haarvaten in de steel worden afgeklemd en kan de bloem minder goed water opnemen.
  1. Zorg dat er geen bladeren in het water hangen. Hierdoor wordt het water namelijk vervuild en zullen de bloemen eerder in kwaliteit achteruit gaan.
  1. Verwijder tijdig verwelkte bloemen. Zo voorkom je besmettingsgevaar op de andere bloemen. Ook staat het een stuk mooier als je verwelkte bloemen verwijderd. Zo komen je goede bloemen beter tot hun recht.
  1. Zet je bloemen niet in de brandende zon. Wanneer de bloemen zonlicht krijgen zullen ze sneller open gaan en dus ook weer sneller uitgebloeid zijn en dat willen we natuurlijk niet. Ook is het belangrijk dat je de bloemen niet op de tocht of bij een verwarming zet.
  1. Ververs regelmatig het water. Zo krijgen bacteriën geen kans en houd je de boel fris en schoon. Wanneer je het water niet verschoond zullen de bloemen eerder gaan rotten. Je kunt het best om de dag het water en de voeding verversen.

Fleurige groet,

Vivaldi