Het maakt je interieur meer af, geeft meer sfeer en zorgt voor een frisse uitstraling. We hebben het over de plant. Deze valt tegenwoordig niet meer weg te denken uit je interieur. Je kunt geen woontijdschrift openen of je komt hem wel tegen, de plant. Leuk toch? Wij houden van deze sfeermakers en helemaal als ze een tikkeltje gewaagder zijn dan gebruikelijk.

Vroeger werden planten voornamelijk gebruikt om voor het raam te zetten of om ergens in een verdwaalde hoek te plaatsen. De planten zijn een hele tijd wat minder populair geweest. Nu merken we dat mensen steeds creatiever worden met groen, het mag allemaal een tikkeltje gewaagder en planten worden nu echt gebruikt om sfeer te creëren. Ook is het aanbod in de verschillende soorten planten flink gestegen.

Het is leuk om een groepje verschillende planten bij elkaar te plaatsen, dit geeft een speels effect. Bijvoorbeeld een paar hangplanten in dezelfde hoek. Kun je in jouw huis de planten niet laten hangen? Dan zou je een plankje aan de muur kunnen maken waarop je verschillende potjes met planten kunt zetten, ook erg leuk en speels. Of een kastje waarop je een aantal planten kwijt kunt.

Maar waarom is die plant nu zo populair?

  • Planten stralen rust uit en dat straalt door in je interieur, een ruimte krijgt zo een ontspannen sfeertje.
  • Planten geven zuurstof, ze nemen schadelijke stoffen uit de lucht op en breken deze af. In onze meubels, bouwmaterialen en stoffen zitten allemaal onnatuurlijke deeltjes wat de planten dus opnemen en afbreken.
  • Planten kunnen de kans op verkoudheid, slapeloosheid en allergieën verminderen.

Tip: wanneer een plant niet helemaal tot zijn recht komt, plaats deze dan op een hoge standaard of zuil. Zo laat je de plant net wat meer tot zijn recht komen en wordt het een mooie blikvanger.

Groene groet,

Vivaldi